Állandó kiállítások

A múzeum a Thury-vár második emeletén, 4 teremben mutatja be anyagait, teljesen felújított, modern megjelenésű, a kor igényeit kielégítő formában.

alt

A nagyteremben a magyar kémia és vegyipar története mutatkozik be. Ezt egészíti ki a vegyipar különböző ágazatainak ismertetésére kialakított szigetek információs és tárgyi anyaga olyan témákban, mint a festékipar, a mezőgazdasági kémia, a mindennapok kémiája – háztartásvegyipar, robbanóanyag-gyártás, kőolaj-feldolgozó ipar, műanyag és gumi ipar, szikvízgyártás, gázgyártás.

 

alt

A teremben láthatók még továbbá egy impozáns megjelenésű mérlegkiállítás, „A vegyipar allegóriája” című nagyméretű gobelin kép, a gyógyszergyártás eszközeit bemutató blokk, elektronmikroszkópok, stb. Az egyik kisteremben a kémiai laboratórium eszközei látható.

 


alt  A másik kisteremben pedig a vegyipar és a számítástechnika kapcsolódásába tekinthet be a látogató.
alt  Az utolsó kisteremben egy alkimista kemence és az alkímia történetének rövid ismertetése, továbbá a XVIII.-XIX. sz. vegyi termékeinek gyártását bemutató nagyméretű makettek és erőátviteli modellek, valamint a gyufagyártás történetének ismertetésével ismerkedhetnek a látogatók.
  Az oldal tetejéreAz oldal tetejére

Galéria