Magyar vegyészeti múzeum hírek
9. környezetvédelmi vetélkedő Várpalotán

 „Tűz-Tűzgyújtás-Égető gondjaink”

10. környezetvédelmi vetélkedő Várpalotán

 „Tűz-Tűzgyújtás-Égető gondjaink” címmel idén tizedik alkalommal rendezte meg a várpalotai Vegyészeti Múzeum a megyei környezetvédelmi vetélkedőt középiskolások számára. Az április 27-i versenyre 7 háromfős csapat jelentkezett: Várpalotáról, Inotáról, Veszprémből, Pápáról, Nagyvázsonyból. A vetélkedő célja a környezettudatos életre való nevelés, a környezetvédelemmel, a természetvédelemmel kapcsolatos ismeretek átadása a fiataloknak. Az idei vetélkedőt a veszprémi Báthory István Általános Iskola, Főnixek csapat nyerte. A versenyről valamennyi résztvevő ajándékkal, könyvutalvánnyal térhetett haza, a csapatok felkészítő tanárait szintén könyvjutalommal díjazták.

Gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek!


Mindennapi környezetszennyezésünk

9. megyei környezetvédelmi vetélkedő a várpalotai Vegyészeti Múzeumban

„Mindennapi környezetszennyezésünk” címmel idén kilencedik alkalommal rendezte meg a várpalotai Vegyészeti Múzeum a megyei környezetvédelmi vetélkedőt középiskolások számára. Az április 20-i versenyre 11 háromfős csapat jelentkezett: Ösküről, Balatonalmádiból, Balatonfüredről, Pápáról, Nagyvázsonyból, Veszprémből, és Várpalotáról 5 iskolából. A vetélkedő célja a környezettudatos életre való nevelés, a környezetvédelemmel, a természetvédelemmel kapcsolatos ismeretek átadása a fiataloknak. Az idei vetélkedőt „Föld Doktorai” csapat (Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola) nyerte. Második helyezett a Carbon Nyomozók (Weöres Sándor Álalános Iskola), harmadik helyezett Bezöldültek,Bán Aladár Ált. Isk. Rákóczi Telepi Tagiskolája). A nyertesek ajándékcsomagot, könyveket és tortát kaptak. A csapatok felkészítő tanárait szintén könyvjutalommal díjazták.

Gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek!

 


 

 

8. környezetvédelmi vetélkedő Várpalotán

 

alt2015. április 14-én került megrendezésre az immár hagyományos megyei környezetvédelmi vetélkedő az MMKM Vegyészeti Múzeumában. A felhívásra 10 csapat jelentkezett: Várpalotáról, Ösküről, Balatonalmádiból, Balatonfüredről, Pápáról, Nagyvázsonyból, és Jásdról. A versenyzőket Próder István ny. múzeumigazgató, a múzeumot támogató alapítvány kuratóriumi tagja köszöntötte. A verseny végén a várpalotai Képesség és Tehetségfejlesztő Magániskola igazgató nője, Deák Istvánné mondott értékelő beszédet. A zsűri szakmai elnöke Dr. Domokos Endre, a Pannon Egyetem Mérnöki Kar Környezetmérnöki Intézetének igazgatója volt. A verseny a szponzoroknak köszönhetően egy fogadással kezdődött, valamennyi résztvevő ajándékkal, könyvutalvánnyal térhetett haza, a csapatok felkészítő tanárait szintén könyvjutalommal díjazták. Az eseményről a helyi média és a Veszprémi Napló munkatársa is készített beszámolót.

 
Konferencia Varga József életéről

Varga József vegyészprofesszor életéről és munkásságáról tartottak konferenciát Várpalotán a Vegyészeti Múzeumban.

A videő letölthető itt

 
Környezetvédelmi vetélkedő Várpalotán

Környezetvédelmi vetélkedő Várpalotán

 

6. alkalommal került megrendezésre az MMKM Vegyészeti Múzeuma és a Képesség és Tehetségfejlesztő Magániskola közös szervezésű, megyei szinten meghirdetett „Föld itt, víz ott, környezetvédelem mindenhol” című vetélkedője. A verseny időpontja 2013. április 17., 14 h, helyszíne a Thury-vár Zöld terme volt.

A vetélkedőre 8 csapat jelentkezet Veszprémből, Pápáról, Balatonalmádiból, Balatonfüredről, Ösküről, Jásdról és Várpalotáról. A 3 fős csapatok számára a jelentkezés feltétele egy a csapatnevet bemutató rajz és a jubiláló múzeumnak tervezett logó elkészítése volt. A versengést elbíráló zsűri tagjai a szponzoráló vállalatok, a múzeumot támogató alapítvány képviselője és a védnökséget vállaló Pannon Egyetem képviselői voltak. A verseny fő szervezője és lebonyolítója Kapocsi Margit Katalin tanárnő a Magániskola pedagógusa, a múzeum külső munkatársa. A vetélkedő valamennyi résztvevője díjakatkal és szponzori ajándékokat, a felkészítő tanárok pedig könyvutalványokat vehettek át.

 
Az oldal tetejéreAz oldal tetejére

Galéria