Kohászati Múzeum

A Kohászati Múzeum (korábban Központi Kohászati Múzeum) a Bükk-hegység ölelésében, a festői Szinva-völgyben található. A fél évszázados múltra visszatekintő intézmény több, mint 200 éves műemlék épületben működik, környezetét a természeti értékek és a történelmi emlékek egyaránt vonzóvá teszik.

A Kohászati Múzeumhoz két kiállítóhely tartozik:


Kohászati Múzeum (Miskolc)
A múzeum Miskolc irányából az 5. és 15. sz. helyi járatú autóbuszokkal a "Felsőhámor" megállótól mintegy 10 perces sétával közelíthető meg. Gépkocsival Miskolc felől Felsőhámornál a lillafüredi útról letérve érhető el. Kisvasúttal érkezőknek Lillafüred megállótól 10 perces séta Miskolc irányába. Autóbuszos csoportoknak a lillafüredi parkoló használatát ajánljuk, ahonnan rövid sétával múzeumunk elérhető.


  Térkép

Massa Múzeum - Fazola Kohó

Az 1963-ban alapított Massa Múzeum a Diósgyőr-hámori Vasmű százéves történetének (1770-1870) főbb mozzanatait, eredeti dokumentumait, valamint az ott használt és készített korabeli szerszámokat, illetve gyártmányokat mutatja be. Az eredeti vasgyártelep és technológiai berendezések működő modellen, illetve maketteken szemlélhetők meg.

Térkép


 

Családi program a Bükk szívében

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Kohászati Múzeuma múzeumpedagógiai foglalkozásokat szervez 5–7, illetve 8–10 éves gyermekek részére, 15 fős csoportokban Újmassán, az Őskohó mellett, minden szombaton 10:00, 12:00 és 14:00 órai kezdéssel.

Amíg a gyermekek a 45 perces foglalkozáson vesznek részt, addig a szülők ingyenes tárlatvezetés mellett megtekintheti a Múzeumot.

Az 1000 Ft-os belépő magában foglalja a múzeumpedagógiai foglalkozás díját és egy szülő múzeumlátogatását. Két gyermek + egy szülő, vagy egy gyermek és két szülő esetén a teljes ár 1500 Ft. A programot követően a jegy felmutatásával 50%-os kedvezménnyel megtekinthető a Felsőhámori Kohászati Múzeum (Palota utca 22.).

Eső esetén a program a felsőhámori Kohászati Múzeumban kerül megrendezésre. 

Előzetes regisztráció szükséges!

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Érdeklődni a +36 30 836 47 36-os telefonszámon lehet.

 

 


 

A Kohászati Múzeum honlapja

 alt

  Az oldal tetejéreAz oldal tetejére

Galéria