Adattár - Archívum

A Közlekedési Múzeum Adattára és Fotóarchívuma


 Tisztelt Kutatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a múzeum 1142 Budapest, Tatai u. 13. alatti ARCHÍVUMA 2016. március 22-től – érvényes kutatási engedéllyel, előzetes időpont-egyeztetést követően – újra látogatható.
Nyitva tartás: kedd, szerda, csütörtök: 10-16 óra között.

Az Adattár, a Fotóarchívum és a Könyvtár átmenetileg továbbra is zárva tart. Megértésüket köszönjük!


A Közlekedési Múzeum Adattára a múzeum történetére vonatkozó írásos dokumentációkat gyűjti, rendszerezi, tartja nyilván.

A Közlekedési Múzeum Fotóarchívuma több mint százezer negatívot tartalmaz, amely a közlekedéstörténet valamennyi ágát felöleli, áganként, tematikus szakcsoportokba foglalva. A fotók kutatókartonokon tekinthetők meg, leírással, vonatkozó adatokkal. A kutatáshoz és fotónagyítások készítéséhez minden esetben előzetes írásbeli engedélyt kell kérni a múzeum Dokumentációs Osztály Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. . Az archív negatívokról készült másolatok költségtérítést vonnak maguk után, melyek tartalmazzák a helyi fotólabor munkadíját, illetve a negatívhasználati díjat, mint jogdíjat.

Kutatási szabályzat és kérelem

Díjszabás


A Közlekedési Múzeum Archívuma

A Közlekedési Múzeum Archívuma a 1142 Budapast, Tatai út 13. szám alatt található. A gyűjtemények - Képtár, Rajztár, Okmánytár, Térképtár, Kézirattár, Plakáttár, Menetjegygyűjtemény, stb. - kizárólag kutatási engedéllyel látogathatók, amelyet írásban kell kérni a Dokumentációs Osztály Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

Kutatási segédletek:


A Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény Adattára

(1027 Budapest, Bem u. 20.)

Az adattár a múzeumban elhelyezett hagyatékokat, ajándékként felajánlott iratokat, különböző dokumentumokat és forrásértékű fényképeket őrzi. Itt található a Harangadatbázis, amely 17.000 egykori, és ma is működő  harangról szóló információt tartalmaz.

A dokumentumok számítógépes adatbázison keresztül kereshetőek.

A Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény Adattárának nyitva tartása:

Előzetes bejelentkezés alapján hétfő, szerda, péntek: 9.00 – 12.00

E-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény telefonszáma: +36/1-201-4370

 

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

MŰSZAKI RAJZALBUMOK

 

(Repertórium)

  Az oldal tetejéreAz oldal tetejére

Galéria