Ugrás a tartalomra

Hírek

Építési engedélyt kaptak az új Közlekedési Múzeum első épületei!

 • 2021 november 30.

Újabb lépéssel kerültünk közelebb az új Közlekedési Múzeum megépítéséhez, építési engedélyt kapott az ingatlan északkeleti szegletében található négy kisebb épület. Ezekben kávézó, restaurátor-műhely, illetve rendezvénytér lesz, valamint egy hidegháborús óvóhelyet is látogathatóvá teszünk.

Így készült időszaki kiállításunk!

 • 2021 november 02.

Az alábbi videóban látható, hogyan épült Volt egyszer egy Északi c. kiállításunk, januártól, az első vasúti járművek érkezésétől a júliusi megnyitóig!

Egy Lime rollerrel bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye

 • 2021 november 03.

A rollert Varga Denise, a Lime magyarországi vezetője és Irmai Krisztián magyarországi vezetőhelyettes adta át Dr. Zsigmond Gábornak, a Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettesének az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, a Közlekedési Múzeum új otthonában.

Több mint 30 ezren voltak kíváncsiak a Közlekedési Múzeum időszaki kiállítására

 • 2021 november 02.

Hatalmas érdeklődés övezte a Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik című időszaki kiállítást, amelyet a Közlekedési Múzeum új otthonában, az Északi Járműjavítóban rendezett meg. A látogatók megnézhették a múzeum új otthonát és a magyar vasúttörténet emblematikus járműveit. Három és fél hónap alatt összesen 31 522-en voltak kíváncsiak az új kiállításra, nem ritkán 1000 főnél is többen néztek meg naponta. A kiállítást várhatóan jövő tavasszal újra megnyitják.

Megjelent a tender a Kelenföld állomásépületének építési munkáira

 • 2021 október 29.

Megjelent a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben szerdán Kelenföld Indóház megmentésére, az épület teljes körű felújítására. 

Megkapták az engedélyeket a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény modernizálásának tervei

 • 2021 október 07.

Folytatódhat Magyarország egyik legfontosabb ipari műemlékének, tagintézményünknek, a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény épületének a komplex megújítása. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tagintézménye ugyanis október 1-jén megkapta az örökségvédelmi engedélyt Budapest Főváros Kormányhivatalától, és már tervtanácsi támogatással is rendelkezik. Ez alkalomból tervbemutató bejárást tartott Vitézy Dávid főigazgató Fürjes Balázs államtitkár és Őrsi Gergely II. kerületi polgármester részére. Az épület a jelenlegi funkciók teljes körű megújulása mellett új konferencia- és rendezvényteret kap, illetve a múzeumkert is megújul és megnyílik majd a nagyközönség számára, ezzel új, zöld kikapcsolódási, találkozási helyszínt biztosítva a városlakóknak.

Múzeumpedagógusaink nyerték a XIX. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó Múzeumpedagógiai Különdíját!

 • 2021 szeptember 29.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum múzeumpedagógusai vehették át a XIX. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó Múzeumpedagógiai Különdíját az Egy tárgy egy történet. Örökség – generációk közötti érzékenyítés a műszaki eszközök megismerésén keresztül című programért! A programot itt lehet megnézni. Szeretettel gratulálunk a csapat tagjainak, Nagy Anikónak, Elek Ágnesnek és Bán Andrásnak és további sok sikert kívánunk nekik!

Jövőre elkezdődnek az új Közlekedési Múzeum előkészítési munkálatai

 • 2021 szeptember 24.

Az Északi Járműjavító 2022-ben hivatalosan is a Múzeum otthonává válik. 

Új kiállításunk nyílt Zalaegerszegen az Ikarus történetéről

 • 2021 szeptember 06.

A Közlekedési Múzeum a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeummal (MOGIM) együttműködésben megnyitotta Ikarus – A Busz című kiállítását Zalaegerszegen, szeptember 3-án, pénteken délután. 

Bemutatták Négyesi Pál Kalandra fel! Budapest - Konstantinápoly autós túraút 1912 c. könyvét

 • 2021 szeptember 06.

A kötet bemutatóját pénteken, szeptember 3-án délután tartották a Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhelyen. A könyv a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány együttműködésében jelent meg magyar és török nyelven.

Móra Ferenc-díjat kapott Merczi Miklós kollégánk

 • 2021 augusztus 30.

A Közlekedési Múzeum muzeológiai főosztályvezetője augusztus 27-én részesült a muzeológusoknak adható legrandosabb állami kitüntetésben. Gratulálunk!

Bemutatta frissen restaurált Faros Ikarusát és új nosztalgiabusz-flottáját a Közlekedési Múzeum

 • 2021 augusztus 27.

A Közlekedési Múzeum pénteken bemutatta gyűjteményfejlesztési programjának első eredményét, egy restaurált Ikarus 66-ost. Az autóbuszt a múzeum egy méhészetből mentette meg, a restaurálásnak köszönhetően visszanyerte eredeti állapotát, üzemképességét, illetve az oldtimer minősítést is megkapta. A felújított járművel megalakult a Közlekedési Múzeum nosztalgiabusz-flottája, amelyet a Faros mellett egy időközben beszerzett 311-es és egy szintén mostanra restaurált 211-es Ikarus autóbusz alkot.