Ugrás a tartalomra

Hírek - Hirdetmények

Páratlan Ford T-modell került a Közlekedési Múzeum tulajdonába

  • 2019 szeptember 22.

Az autóközlekedés történetének világszerte talán legismertebb legendája került a Közlekedési Múzeumba. Ráadásul abból is egy különösen izgalmas darab. Egy megkímélt állapotú, a 2013-as Old Timer Show rendezvényen a szemlézett jármű kategóriában aranyérmet szerzett, üzemképes Ford T-modellel gazdagodott a megújuló múzeum.

Új Ikarus buszok a Közlekedési Múzeum gyűjteményében

  • 2019 szeptember 18.

A Közlekedési Múzeum kiemelt figyelmet fordít a legendás Ikarus autóbuszgyár típusainak megőrzésére, a most beszerzett járművekkel már tizenhatra emelkedett a Múzeum gyűjteményében lévő buszok száma.

Kutathatóvá vált a BAHART fényképarchívuma

  • 2019 augusztus 30.

A megújuló Közlekedési Múzeum páratlan balatoni képanyagot digitalizált a nyár végére. A fotókon főleg a két világháború közötti kikötőépítések, parti munkák és a balatoni, balatonparti közlekedésben dolgozók társadalmi helyzetét érzékeltető életképek elevenednek meg. A Múzeum szakemberei a Balatoni Hajózási Zrt.-vel kötött együttműködésnek köszönhetőn dolgozzák fel a BAHART páratlan archívumát.

Kiállításon mutatjuk be az új Közlekedési Múzeum terveit

  • 2019 szeptember 16.

A magyar ipartörténet kiemelkedő örökségének számító kőbányai egykori Északi Járműjavító területén létrehozandó új múzeumegyüttesre a Közlekedési Múzeum 2018-ban írt ki nemzetközi építészeti tervpályázatot. A helyszínre sikeres hazai és világhírű nemzetközi építészirodák álmodták meg az új Közlekedési Múzeumot. Az első helyezett Diller Scofidio + Renfro építésziroda tervei mellett augusztus 7-től szeptember 15-ig a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben a múzeum kiállítja az összes beérkezett pályaművet. A Közlekedési Múzeum a kiállítás megnyitására megjelentetett Octogon magazin különszámában is összefoglalja a pályázat eredményeit.

Fotópályázat

  • 2019 július 16.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteménye

fotópályázatot hirdet

 

A vas öltöztette város

címmel

Megnyitott Ikarus - a busz című kiállításunk

  • 2019 május 29.

Egy igazán rendhagyó kiállítás valósult meg Székesfehérváron a Közlekedési Múzeum és a Szent István Király Múzeum együttműködésében, Ikarus - a buszcímmel. A Közlekedési Múzeum tíz muzeális Ikarus buszból álló konvojjal vonult le Székesfehérvárra a közös időszaki kiállítás ünnepélyes megnyitójára. 

Elhunyt Dr. Bankó Csilla

  • 2019 április 30.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt Dr. Bankó Csilla, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gazdasági igazgatója.