Ugrás a tartalomra

Hírek

Elhunyt az Ikarus legendás formatervezője

 • 2018 július 04.

Finta László már gyerekkorában imádta a gépkocsikat, mindig bújta a szaklapokat. Tanulmányait a Népszínház utcai technikumban folytatta. Hadköteles kor elérésekor behívót kapott, ekkor ismerkedett meg az autókarosszériák grafoplasztikus szerkesztési módjával, autodidakta módon képezte magát ehhez.

Ismét időszaki kiállítást nyitott a Közlekedési Múzeum

 • 2018 június 04.

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum szervezésében „Az omnibuszok világától a 291-es buszig – Zugliget közlekedéstörténete” címmel 2018. június 5-én nyílt új időszaki kiállítás a Lóvasút Kulturális Rendezvény Központban. A tárlatban most először látható számtalan régi fotó és eredeti tárgy. Az eseményt Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere, és Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója nyitotta meg a Lóvasút Kulturális Rendezvényközpontban. 

2018. márciusi HajóHíd Est

 • 2018 március 27.

Vajon hogy oldották meg az étkezést a hosszú utak során a középkorban? Milyenek voltak a korai fogadók? Honnan származik a "resti" szó?

Döntött a kormány: Megvan az új Közlekedési Múzeum helyszíne

 • 2017 december 14.

Döntött a Kormány: az egykori Északi Járműjavító területén épülhet meg az új Közlekedési Múzeum. A döntés szerint Budapesten, Kőbányán, az 1-es és 28-as villamosvonalak találkozásánál épülhet meg az új Közlekedési Múzeum, a MÁV korábbi Északi Járműjavítójának dízelmozdony-javító csarnokát felhasználva, annak átépítésével és bővítésével. Az előzetes tervek szerint mintegy 30 ezer négyzetméteres múzeumi épületkomplexummal a korábbi városligeti helyszínnél lényegesen nagyobb területen, a nagy járműveink kiállítására is igazán alkalmas, tágas csarnokokban valósulhat meg a Közlekedési Múzeum. Az összesen 7 hektáros területen helyet kaphat a rossz állapotú telephelyeinket felváltó új restaurációs és raktározási központ, dokumentumtár, szabadtéri kiállítás, továbbá akár a nosztalgiajáratok végállomása is. „A döntéssel megnyugtatóan rendeződött a Közlekedési Múzeum elhelyezésének ügye és beért a 2016 óta zajló előkészítő munkánk. Az akkor kitűzött céloknak megfelelően a Kormány szerdai döntésével sikerült az intézmény 120 éves múltjához, rangjához méltó új, újabb évszázadra szóló víziót és jövőképet adni a Közlekedési Múzeumnak. ” – mondta Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója.

Kalandra fel! Nemzetközi vándorkiállítást indít a Közlekedési Múzeum Isztambulból

 • 2018 április 27.

Április 26-án nyílt meg a Balassi Intézet – Isztambuli Magyar Intézet közreműködésével a Közlekedési Múzeum új kiállítása. Az Isztambuli Magyar Intézetben és a Koç Museumban egyidejűleg megnyílt tárlatok a több mint száz évvel ezelőtt zajlott Budapest–Isztambul autós túraútnak, az automobilizmus hajnalának egy kiemelkedő futamának állítanak emléket. A Hendrich Balázs főkonzul és Zsigmond Gábor a múzeum főigazgató-helyettese által megnyitott kiállítás később Szófiában és Bukarestben is látható lesz.

Kapcsolódj (ki/össze!) Közlekedési Múzeum a Múzeumok Majálisán

 • 2018 május 10.

Múzeumok hiperhálózata – új megközelítés, új közönség KAPCSOLÓDJ (ki/ össze)! Vidd el a nagyszülőket nyaralni!

HELYE: Magyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16.) 
IDEJE: 2018. Május 13. 10:00

Kiállításmegnyitó az Alumíniumipari Múzeumban

 • 2018 június 04.

"Kreatívan Vissza" címmel időszaki kiállítás nyílt székesfehérvári tagintézményünkben

Új nyitva tartási rend az Alumíniumipari Múzeumban

 • 2018 március 28.

Áprilistól módosul az Alumíniumipari Múzeum nyitva tartása.

Közlekedési Múzeum a Múzeumok Majálisán

 • 2018 május 22.

A 23. Múzeumok Majálisán idén is találkozhattatok múzeumunk standjával. 

Ferdehátú Renault 16 a Közlekedési Múzeum legújabb szerzeménye

 • 2018 május 03.

Az elmúlt hónapokban megszerzett Ikarus buszok után a Közlekedési Múzeum ezúttal egy különleges személygépkocsival bővítette gyűjteményét. 

Újabb értékes műtárggyal gyarapodott gyűjteményünk

 • 2018 április 25.

Legújabb szerzeményünk a Vojtek-Németbogsáni vasútvonal engedélyoklevele. 

Gyász

 • 2018 március 12.