Ugrás a tartalomra

Hírek

Egyedülálló fotódokumentációt tett közzé a Közlekedési Múzeum és a Fortepan

 • 2017 július 27.

1200 eddig soha nem látott, a Közlekedési Múzeum fotógyűjteményéből származó felvétel vált hozzáférhetővé a megújuló Múzeum és a Fortepan képarchívum együttműködésében. A kooperáció célja a korábban alig látott közlekedés- és ipartörténeti értékek tudományos igényességű bemutatása, a páratlan felvételek közkinccsé tétele. A frissen publikált fotók az Óbudai Hajógyár és a Ganz Hajógyár hagyatékából kerültek évtizedekkel ezelőtt a Múzeumba, mostantól pedig – virtuálisan – a Fortepanra. 

Megtekinthető a Közlekedési Múzeum Apponyi-hintója a Fiumei úti Sírkertben

 • 2017 augusztus 08.

A Közlekedési Múzeum páratlan gyűjteményi darabja volt a főszereplője a Fiumei úti Sírkert Múzeumok Éjszakája programjának. Június 24-én, szombaton délutántól tekinthető meg a frissen felújított Apponyi dísz-halottas hintó új és méltó kiállítóhelyén – a Nemzeti Örökség Intézete partnerségének köszönhetően – a Sírkert pavilonjában.

Zeppelin Gróf nyomában – a Brit léghajó-program

 • 2017 október 16.

Kiss László muzeológus előadása a Műszaki Tanulmánytárban, október 25-én.

A Közlekedési Múzeum az Európai Mobilitási Héten

 • 2017 szeptember 22.

Nagy sikerrel zárta kitelepülését a Közlekedési Múzeum az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap programsorozatának nyitóhétvégéjén, szeptember 16–17 között. 

Közlekedési Múzeum az Európai Mobilitási Héten

 • 2017 szeptember 15.

Környezettudatosság, közösségi közlekedés, fenntartható fejlődés, együtt gondolkodás.

Múzeumpedagógiai műhelyeink

 • 2017 július 19.

Dübörögnek nyári műhelyeink!

Polaris - Hazahoztuk az utolsó Ikarust

 • 2017 május 28.

Hazahoztuk Nagy-Britanniából az utolsó, az egykori mátyásföldi üzemben tervezett és épített Ikarus autóbuszt. Az Ikarus 489-es Polaris típus akkoriban Európa egyik leginnovatívabb városi autóbusza volt és egyben az Ikarus utolsó sikeres exportterméke.

Unic - Restaurálás

 • 2017 május 28.

A Közlekedési Múzeum megújuló kiállítására készülve elkezdte a Magyarországon igazi ritkaságnak számító 1907-1908-as Unic típusú gépkocsi restaurálását.

Faros Ikarus a Közlekedési Múzeum új szerzeménye

 • 2017 május 28.

2016. december 1-én a megújuló Közlekedési Múzeum új, értékes műtárggyal, egy Ikarus 66-os, közkedvelt nevén Faros autóbusszal gyarapodott. A jármű hiánypótlónak tekinthető, mivel az Ikarus gyár nagy darabszámban gyártott autóbuszait eddig nélkülözte a gyűjtemény.

Díszkivilágítást kapott a Kossuth Múzeumhajó

 • 2017 május 28.

Gróf Széchenyi Ödön "Hableány" hajóútjának 150 éves évfordulója előtt is tisztelegve díszkivilágítást kapott a Kossuth Múzeumhajó.

Kormánydöntés a Közlekedési Múzeum projekt jövőjéről

 • 2017 május 28.

2017. május 17-én döntött a Kormány a Közlekedési Múzeum projekt jövőjéről, az eddigi koncepció felülvizsgálatáról.  

A Közlekedési Múzeum műtárgyai a brüsszeli Európai Történelem Házában

 • 2017 május 28.

Május 6-án nyílik meg a nagyközönség számára Brüsszelben az Európa történelmét bemutató Európai Történelem Háza (House of European History). A tárlat célja, hogy a kontinens történelmének a mítoszoktól és felfedezésektől a 20. század káoszáig és kohéziójáig történő bemutatásával a látogatókat az európai történelemmel kapcsolatos vitára, kérdésekre és gondolkodásra sarkallja.