Ugrás a tartalomra

Hírek - Hirdetmények

Több mint negyvenezren látogatták meg a Közlekedési Múzeum különleges járműveit bemutató időszaki kiállítását

  • 2022 október 03.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy sikerrel zárult vasárnap a Közlekedési Múzeum május végén nyitott időszaki kiállítása az egykori Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. Az idei tárlatokon a múzeum gyűjteményének olyan különleges darabjait is meg lehetett nézni, mint egy 1926-os Ford T-modell vagy a „Szellem” becenevű gőzmozdony. A múzeum leendő helyszíne már most a legnépszerűbb családi programok és kiállítási helyszínek közé emelkedett.

Múlt és jövő találkozása az Északiban – Egyszülős fesztivál a Közlekedési Múzeummal

  • 2022 szeptember 15.

Szeptember 17-én egész napos fesztivállal várja az érdeklődőket az Egyszülős Központ és a Közlekedési Múzeum Budapesten, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. A programra ellátogatók irányíthatnak robotokat, részt vehetnek különböző, közlekedéssel kapcsolatos játékokban, de hallhatnak előadást az online biztonságról is. Az egyszülős kártyával rendelkezők a helyszínen ezen a napon 50% kedvezményt kapnak a felnőttjegy árából!

Veteránok az Északiban

  • 2022 július 30.

Veterán járművek és egy különleges repülőgép várja az érdeklődőket szombaton az Északi Járműjavítóban

„Veteránok az Északiban” címmel veterán autós napot tartanak szombaton a Közlekedési Múzeum szervezésében Budapesten, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. Az egyedi autó- és motorcsodák mellett a közönség egy olyan, több mint 60 éves repülőgépet is láthat, amelyet a Rubik-kocka feltalálójának édesapja tervezett.

Meg nem épült Budapest

  • 2022 június 20.

Kétszintes körgyűrű Pest felett? Híd a Parlamentnél?
Budapest közlekedési vízióit összegző új időszaki kiállítás nyílt a Közlekedési Múzeumban

Június 21-től újabb időszaki kiállítás látogatható a Közlekedési Múzeum leendő otthonában, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. A Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik című kiállítás és a Múzeum gyűjteményfejlesztési eredményeit bemutató tárlat mellett a Meg nem épült Budapest metróvonalak, autópályák, siklók és sugárutak tervrajzain, korabeli térképeken és látványterveken keresztül idézi meg, hogy milyen lenne egy alternatív Budapest az elmúlt 150 év közlekedési tervei alapján.

Múzeumok Éjszakája programok a Közlekedési Múzeum időszaki kiállításában

  • 2022 június 08.

A Közlekedési Múzeum a Múzeumok Éjszakájára egy igazi kalandra várja a látogatóit. Az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában (1101 Budapest Kőbányai út 24-28) a „Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik” című időszaki kiállításunkban vezetett túráinkon visszatérünk a munkagépek mellé. Vonatok belsejébe nézünk be, felnyitjuk az autók motorháztetőit, bőrünkön érezhetjük milyen volt egy igazi üzemben dolgozni. Mindemellett az Északi Járműjavító épületének legtitkosabb, eddig elzárt részeit is felfedezhetjük együtt.

Megújult tartalommal nyit újra a Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása Kőbányán

  • 2022 május 25.

Május 28-tól újra megnyitja kapuit a Közlekedési Múzeum leendő otthona az egykori Északi Járműjavító területén, Kőbányán. A tavaly nagy sikert aratott kiállítás most kétszer nagyobb területen, számos újdonsággal várja a látogatókat. A páratlan ipari helyszínt és a hazai vasút történetét bemutató „Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik” című kiállítás mellett a Múzeum gyűjteményének legújabb szerzeményeit most először láthatják a látogatók.

Megjelent a Magyar Mozdonygyártás Nagykönyve

  • 2022 május 04.

A hazai vasúttörténet színterei, szereplői, ikonikus gyártmányai és eseményei több, mint 350 fotóval és pontos műszaki adatokkal illusztrálva elevenednek meg Villányi György gépészmérnök, a hazai vasút elismert kutatójának új könyvében. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gondozásában megjelent “A magyar mozdonygyártás nagykönyve”, melyet május 4-én a MÁV egykori Északi Járműjavítójában, a Múzeum új helyszínén mutattak be a nagyközönségnek.

Új kiállítás nyílt Egyre közelebb! Ausztria - Magyarország felfedezi a Dunát és a Fekete-tengert címmel

  • 2022 április 14.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány közös időszaki kiállítása

Az Egyre közelebb!  Ausztria - Magyarország felfedezi a Dunát és a Fekete-tengert című kiállítás a dunai gőzhajózás fejlődéséről, hatásairól ad átfogó képet annak első éveitől egészen az I. világháború kitöréséig. A kiállítás korábban nagy sikerrel és komoly nemzetközi tudományos érdeklődés mellett már látható volt Isztambulban és több romániai múzeumban is.