Ugrás a tartalomra

Hírek

Kiállításon mutatjuk be az új Közlekedési Múzeum terveit

 • 2019 szeptember 16.

A magyar ipartörténet kiemelkedő örökségének számító kőbányai egykori Északi Járműjavító területén létrehozandó új múzeumegyüttesre a Közlekedési Múzeum 2018-ban írt ki nemzetközi építészeti tervpályázatot. A helyszínre sikeres hazai és világhírű nemzetközi építészirodák álmodták meg az új Közlekedési Múzeumot. Az első helyezett Diller Scofidio + Renfro építésziroda tervei mellett augusztus 7-től szeptember 15-ig a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben a múzeum kiállítja az összes beérkezett pályaművet. A Közlekedési Múzeum a kiállítás megnyitására megjelentetett Octogon magazin különszámában is összefoglalja a pályázat eredményeit.

Fotópályázat

 • 2019 július 16.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteménye

fotópályázatot hirdet

 

A vas öltöztette város

címmel

Kutatószolgálatunk szeptember 10-ig nem látogatható

 • 2019 június 14.

Tisztelt Látogatóink!
Kutatószolgálatunk 2019. szeptember 10-ig technikai okok miatt zárva tart.
Köszönjük szíves megértésüket.

Megnyitott Ikarus - a busz című kiállításunk

 • 2019 május 29.

Egy igazán rendhagyó kiállítás valósult meg Székesfehérváron a Közlekedési Múzeum és a Szent István Király Múzeum együttműködésében, Ikarus - a buszcímmel. A Közlekedési Múzeum tíz muzeális Ikarus buszból álló konvojjal vonult le Székesfehérvárra a közös időszaki kiállítás ünnepélyes megnyitójára. 

Megnyitottuk Korbuly – egy mérnökcsalád három generációja című kiállítáunkat

 • 2019 május 16.

A múzeum a leszármazottak ösztönzésére, a családi hagyaték felhasználásával készítette el virtuális kiállítását, majd ezt alapul véve jelen kiállítását a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben.

Elhunyt Dr. Bankó Csilla

 • 2019 április 30.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt Dr. Bankó Csilla, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gazdasági igazgatója.

Nyertes kiadványaink a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából meghirdetett pályázaton

 • 2019 május 10.

Kollégáink háromszor is a színpadra állhattak a Közlekedési Kultúra Napja alkalmán a MÜPA-ban. 

Harmadik alkalommal gördültek a legendák

 • 2019 május 10.

Április 25-én rendeztük idei harmadik HajóHíd estünket a Kossuth Múzeumhajón, s vendégünket, Lovász Györgyöt, az Ikarus gyár történetét feldolgozó „Gördülő legendák” című könyv szerzőjét régi ismerősként köszönthettünk, hiszen immár harmadszor jött el rendezvényünkre.

Múltból építkező jövő

 • 2019 március 08.

2019. február 28-án az egykori Északi Járműjavító területén zajlott le a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tervpályázatának a nagyközönség számára legizgalmasabb eseménye: fény derült arra, hogy a nemzetközi versenyt követően ki tervezheti a múzeum jövőbeni otthonát. Az eseményt a helyszínen rögtönzött kiállításként Közép-Európa útjainak néhány hajdani koptatója: Ikarus-buszok, személygépkocsik, motorok és kerékpárok színesítették, előrevetítve az egykori vasúti javítóépület jövőbeni funkcióját is. A többéves munkafázist lezárva az első helyezett Diller Scofidio + Renfro építészirodának Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Vitézy Dávid, a múzeum igazgatója adták át a díjat. A DS+R a világ leginnovatívabb műhelyei közé tartozik; analitikus gondolkodásmódjuk világszínvonalú építészetet és izgalmas lehetőségeket ígér Budapestnek, a helyi tudást pedig partnerük, Noll Tamás Ybl-díjas építész és csapata, az M-Teampannon biztosítja.

Átkelő Ötletpályázat

 • 2019 március 20.

A Közlekedési Múzeum Ötletpályázata közlekedési témájú köztéri művészeti alkotások megtervezésére

Rendkívüli zárvatartás az Elektrotechnikai Gyűjteményben

 • 2019 április 10.

Kedves Látogatóink!

Április 11-17. között az Elektrotechnikai Gyűjtemény karbantartási munkák miatt zárva tart.

Megértésüket köszönjük.

Kandó Kálmán, a vasútvillamosítás atyja

 • 2019 március 26.

Első tavaszi HajóHíd estünket Kandó Kálmán emlékének szentelve március 25-én rendeztük a Kossuth Múzeumhajón. A jeles mérnök-feltaláló, akit méltán nevezhetünk a hazai vasútvillamosítás atyjának, 150 évvel ezelőtt született, vendégeink Fojtán István nyugalmazott MÁV-főtanácsos és Jeszenszky Sándor a Magyar Elektrotechnikai Múzeum egykori igazgatója voltak.