Ugrás a tartalomra

Hírek - Hirdetmények

Bemutatta frissen restaurált Faros Ikarusát és új nosztalgiabusz-flottáját a Közlekedési Múzeum

  • 2021 augusztus 27.

A Közlekedési Múzeum pénteken bemutatta gyűjteményfejlesztési programjának első eredményét, egy restaurált Ikarus 66-ost. Az autóbuszt a múzeum egy méhészetből mentette meg, a restaurálásnak köszönhetően visszanyerte eredeti állapotát, üzemképességét, illetve az oldtimer minősítést is megkapta. A felújított járművel megalakult a Közlekedési Múzeum nosztalgiabusz-flottája, amelyet a Faros mellett egy időközben beszerzett 311-es és egy szintén mostanra restaurált 211-es Ikarus autóbusz alkot.

Rengeteg Ikarus érkezik az Északi Járműjavítóba!

  • 2021 augusztus 25.

Megismerni egy frissen restaurált Farost, az Ikarus első sorozatban gyártott csuklós buszának vezetőfülkéjében ülve megtapasztalni, milyen lehet buszvezetőnek lenni, vagy játékos feladatokat megoldani régi magyar buszok és mozdonyok között – mindez lehetséges lesz a Közlekedési Múzeum által szervezett Ikarus fesztiválon augusztus 28-án és 29-én, a volt Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, Kőbányán.

Legendás mozdonyokkal nyitotta meg új időszaki kiállítását leendő otthonában a Közlekedési Múzeum

  • 2021 július 15.

Öt év után önálló tárlattal jelentkezik a Közlekedési Múzeum, új otthonában a vasúti járműgyártás egykori bázisán, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. A Volt egyszer egy Északi… A történet folytatódik című időszaki kiállításon színes rendezvényekkel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és tematikus sétákkal várják az érdeklődőket július 16. és október 31. között, még a csarnok MÁV által hátrahagyott mai állapotában, a múzummá történő átépítés előtt. A kiállítást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója nyitották meg.

Megkapta az építési engedélyt a Kelenföld Indóház

  • 2021 július 09.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum itt rendezi be legújabb tagintézményét, amely a hely történelmi örökségét felhasználva egy vasúttörténeti kiállítóhely lesz. A műemléki védettség alatt álló, 137 éves épület ezzel megmenekül az enyészettől.

Támogatta a Kormány a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztési programját

  • 2021 június 01.

A Közlekedési Múzeum több mint száz, a magyar közlekedés és járműgyártás szempontjából kiemelt értékű jármű és jelentős mennyiségű további műtárgy (modellek, egyenruhák, térképek stb.) restaurálásával és beszerzésével újítja meg  páratlan gyűjteményét. Ezeket a műtárgyakat, valamint a gyűjtemény régebbről ismert darabjait a nagyközönség a múzeum 2026-ra felépülő új otthonában tekintheti meg. A Kormány hétfőn megjelent határozatával támogatta az intézmény átfogó gyűjteményfejlesztési tervét.

A Monarchia-kori Fiuméről nyílt kiállításunk

  • 2021 május 21.

Fiume – Kapu a nagyvilágra címen május 21-én nyílt meg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) közös kiállítása. A tárlaton a látogatók megtudhatják, hogyan vált Európa 10. legnagyobb kikötőjévé Fiume, illetve hogy milyen lehetett a macskaköves rakparton sétálni, egy gyarmatáru bolt kirakatát nézni, vagy éppen egy kivándorló kabin szűkös belsejében állni.