Ugrás a tartalomra

Hírek - Hirdetmények

Már kapható A sétálható város kézikönyve

  • 2020 december 11.

Múzeumunk webshopjában már elérhető legújabb kiadványunk, Jeff Speck - 101 Szabály az élhető városért című könyve.

A nemzetközi hírű várostervezési szakember munkája egyszerű, közérthető lépésekre bontva mutatja be, egy városi élettér alakításakor hogyan juthatunk közelebb és közelebb a barátságos, vonzó, emberhez méltó környezet megteremtéséhez.

Több ezren kíváncsiak a legendás Ikarusok találkozójára

  • 2020 október 04.

Több ezer ember vett részt az Aeropark, a Volánbusz és a Közlekedési Múzeum által szervezett eseményen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér melletti repülőmúzeumban szombaton. A 14 légijárműből és számos földi kiszolgáló eszközből álló állandó kiállítás mellett csaknem 50 ikonikus Ikarus autóbuszt csodálhattak meg az érdeklődők.

Virtuális kiállításaink

  • 2020 december 15.

Virtuális kiálításaink otthonról is elérhető tárlatok, amelyek egy-egy témát járnak körbe alaposan, képek szövegek és videók segítségével!

A közlekedés, a technika és a tudományok világát kutatjuk, kiállításaink száma egyre bővül, figyeld ezt az oldalt, és közösségi média csatornáinkat is!

Új kiállításával a budapesti hajózás kétszáz évére emlékezik a Közlekedési Múzeum

  • 2020 szeptember 23.

Az elmúlt kétszáz év fővárosi hajóközlekedésének legérdekesebb pillanatait villantja fel a Közlekedési Múzeum új, „Budapest a Dunáról. Képek a budapesti hajózás 200 évéből” című időszaki kiállítása. 1820 nyarán a Carolina, az első, személyszállításra is alkalmas gőzhajó megkezdte működését Buda, Pest és Óbuda Duna-partja között. Ennek évfordulója a fővárosi tömegközlekedés nyitányának is tekinthető. A 2-es villamos Vigadó téri megállójának közelében álló Kossuth Múzeumhajón megnyílt tárlat Budapest és a hajós közlekedés kapcsolatát, történetét követi végig, az első próbálkozásoktól napjainkig.