Ugrás a tartalomra

Kilobyte, megabyte, gigabyte

A kiállítás igyekszik – a teljesség igénye nélkül – több tucatnyi, a mindennapokban használt és ismert, sikeres, vagy éppen ritka, kevéssé ismert, esetleg sikertelen adathordozót bemutatni a lyukkártyáktól a mágnesszalagokon és a különféle floppykon keresztül a manapság is használatos memóriakártyákig bezárólag.

Helyszín: Műszaki Tanulmánytár, Budapest (1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 10.)
IDEJE: 2019.05.05 –

Bár már az ókorban is léteztek irányított gépezetek, csak a XVIII. századra jutott odáig az emberiség fejlődése, hogy a mindennapi élet megkönnyítésére való gépek külső beavatkozás nélküli irányításával foglalkozzanak.
A számítástechnikai adathordozókkal kapcsolatban valószínűleg mindannyiunknak azonnal beugrik a CD, a DVD, a pendrive, a memóriakártya és a merevlemez. Talán felrémlik még a floppy is. Jó eséllyel többre nem is gondolnak, holott az elmúlt évtizedekben nagyon sok és sokféle olyan eszközt piacra dobtak, amelyen az adatainkat lehetett megőrizni. A kiállítás igyekszik – a teljesség igénye nélkül – több tucatnyi, a mindennapokban használt és ismert, sikeres, vagy éppen ritka, kevéssé ismert, esetleg sikertelen adathordozót bemutatni a lyukkártyáktól a mágnesszalagokon és a különféle floppykon keresztül a manapság is használatos memóriakártyákig bezárólag.