Ugrás a tartalomra

Kutatók Éjszakája 2018

Szeptember utolsó péntekje a tudományé, a tudományos kutatóké és mindazoké, akiket a tudomány érdekel. A Kutatók Éjszakájára idén szeptember 28-án kerül sor, és az év újdonsága, hogy sok helyen 29-én, szombaton is folytatódnak a rendezvények.

A tudomány fesztiválját egész Európában ünneplik. Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska Curie Akciói keretében azért hirdetik meg és támogatják anyagilag is évről évre ezt az eseményt, mert úgy gondolják, hogy a tudományos kutatás, az új tudás előállítása Európa jövőbeli versenyképességének a záloga, és a fiatalok bevonása a kutatómunkába ennek előfeltétele. Az első ilyen eseményen még csak néhány intézmény nyitotta meg kapuit, és szervezett érdekes programokat, tavaly viszont már közel 50 magyarországi település 200-nál több helyszínén 2000 program várta a sok tízezer érdeklődőt. Európa-szerte több mint egymillióan közel félezer városban vettek részt az a tudomány ünnepén.  

Bár a kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, ezért leginkább a tizen- és huszonévesekre számít, a programok vonzók és elég érdekesek ahhoz, hogy a gyerekektől a 99 évesekig mindenki megtalálja a számára izgalmas eseményeket. A rendezvény során a látogatók beléphetnek máskülönben zárt laboratóriumokba, megismerkedhetnek a tudományos kutatás számos új eredményével, sok helyen játékos formában sajátíthatnak el tudományos ismereteket. #kutatokejszakaja2018

További információk a program elérhetőségein:

Honlap http://www.kutatokejszakaja.hu/
Facebook https://www.facebook.com/kutatokejszakaja
Twitter https://twitter.com/kutatok_ejszaka
Instagram https://www.instagram.com/kutatokejszakaja/
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCZFaAN5NkpSw0kP7rbjtbgg