Ugrás a tartalomra

Májusi HajóHíd Est

Legközelebbi HajóHíd Estünk témája a repülés lesz.

Helyszín: Kossuth Múzeumhajó, Budapest (1052 Budapest, Vigadó téri hajóállomás, 2. számú ponton)
IDEJE: 2018. Május 24. 18:00

Pontosabban a repüléstörténet legérdekesebb hazai helyszíne, az Aeropark, ahol megtekinthető a magyar közforgalmú repülés elmúlt 60 évének szinte teljes fejlődéstörténete, a Li–2 típustól kezdve egészen az ezredfordulóig szolgálatban lévő Tu–154-esen át, a manapság is aktív L-410-es típusig, valamint számos repülőtéri kiszolgáló eszköz.

Vendégünk Somogyi-Tóth Gábor, a ferihegyi repülőtér volt igazgatója, a Légiközlekedési kulturális központ (LKK) ügyvezetője és Somogyi-Tóth Dániel, karmester, Debrecen főzeneigazgatója, az LKK alapítója lesz. A házigazda: Legát Tibor.

A programsorozat eseményeire a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: https://www.eventbrite.com/e/majusi-hajohid-est-tickets-46138065195

Regisztrálni az eventbrite.com felületén tudnak az elérhető férőhelyek függvényében. Kérjük, hogy a jegyek mennyiségének kiválasztásánál az érkezők számának megfelelő számot legyenek kedvesek megjelölni (max. 3 fő egy e-mail címről). A regisztrációnál név és e-mail cím megadására lesz szükség a „Register” gomb választása után. A regisztrációt a „Checkout” gombra klikkelve tudják véglegesíteni.


A HajóHíd sorozatról

A HajóHíd rendezvénysorozat a Közlekedési Múzeum 2017-ben indult beszélgetős estje a Kossuth Múzeumhajón. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött alkalmakon, tavaly többek között olyan témákat érintettünk, mint az Ikarus, a budapesti villamosok, vagy a századforduló tömegközlekedésének története.

A Kossuth gőzös a Duna budapesti szakaszán a legrégebbi ma is látható hajó. 1913–1976 között közlekedett, 1984 óta műemléki védettség alatt áll, termeiben jelenleg vendéglátóhely működik és a Közlekedési Múzeum kiállítása látható.

Fotó: Fortepan

További információ: rendezveny@kozlekedesimuzeum.hu 

Helyszín: Kossuth Múzeumhajó
Cím: 1052 Budapest, Vigadó téri hajóállomás, 2. számú ponton
Megközelíthető: a 2-es villamos Vigadó téri megállójából
Web: www.kozlekedesimuzeum.hu
A Közlekedési Múzeum Facebook oldala: https://www.facebook.com/KozlekedesiMuzeum/